De "Au Bon Marché" verzameling
Het bouwen van de nieuwe magazijnen "Au Bon Marché" werd voltooid in 1888. Ondertussen ontdekte Aristide Boucicaut het belang van publiciteit. Ze liet affiches, catalogi, agenda's en publicitaire prenten (chromo's) drukken. Het idee van lithografische chromo's was werkelijk geniaal. De kinderen trokken hun mama wekelijks mee naar de "Bon Marché" om hun prent te kunnen bemachtigen. Zo groeide hun fantastische verzameling week na week aan.
De thema's van de chromo's Au Bon Marché zijn meestal zeer varierend, soms educatief. Er is een meerderheid van prenten met onderwerpen als kinderspelen, fabels, uniformen, dames kostuums, landschappen en bloemen. Vergeleken met Liebig, schrijft de chromo specialiste Lucilla De Magistris, hebben de Bon Marché prenten enkele nadelen. Ze zijn niet buiten de regio Parijs verspreid en het formaat is niet homogeen waardoor ze moeilijk in albums passen.
Het meeste reclamemateriaal van Bon Marché werd gedrukt tijdens de gouden eeuw van de chromolithografie, dat wil zeggen vanaf het begin tot 1914, toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Buiten de traditionele rechthoekige vormen van de prenten introduceerde Bon Marché verschillende modellen (systemen), die dankzij pre-snijden konden worden omgevormd tot kleine theaters en andere mooie scènes.
Aristide Boucicaut heeft destijds beroep gedaan op de befaamdste lithografische drukkers. Zo werden er prenten gedrukt bij: de grootste specialisten zoals: Appel, Baster et Vieillemard, Champenois, Hutinet, Kimel, Minot, Sicard, Sirven, Testu et Massin en Vallet et Minot.
Tussen 1895-1914 heeft Au Bon Marché zowat 50 miljoen prenten uitgegeven, elke chromo had een oplage tussen de 100.000 en 400.000 exemplaren. Deze chromo's zijn tegenwoordig relatief zeldzaam niettegenstaande deze grote oplagen van toen. De meeste prenten zijn in de loop der jaren verloren gegaan. Daardoor hebben bepaalde verzamelaars het moeilijk hun verzameling te vervolledigen.